lördag 28 mars 2009

Tidig lördagsmorgon idag. Kristdemokraterna i Västmanland hade kandidatutbildning och ämnet var att tala inför publik. För många är detta ett litet bekymmer då en del tycker det är obehagligt. Visst är det lite spänt att tala inför folk, helst sådana man känner konstigt nog. Ämnet för dagen var "varför rösta i EU valet?" och egentligen är det väl självklart att man skall rösta i val. Vi i väst har glömt av hur människor tidigare kämpat för att få rösträtt och i vissa delar av världen avrättas när man kräver fria val.
Sen är det fantastiskt att ibland höra att vi inte skall bry oss om vad som händer i Bryssel. Känns som om historien om bland annat andra världskriget helt bleknat. Om inget annat så borde väl freden i Europa vara skäl nog att bry sig om EU. Desto närmare vi kommer våra grannar desto svårare blir det att slåss mot dem, att det sen kan kosta lite pengar för oss är väl sin sak men vad skulle ett krig kosta oss????

Ikväll skall det bli intressant om det blir lite mörkar mellan 20.30 och 21.30. Klarar vi av att tumma på vår bekvämlighet och släcka ned en timme? Ett intressant experiment som det skall bli kul att följa.

Nu inser jag också att hockeysäsongen tagit slut och det blir väl till att vara storsint och gratulera HV71 även om det smärtar lite...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar