söndag 15 november 2009

Livet börjar återvända så sakteliga, idag verkar bli en bra dag även starten säkert skrämde slag på både människor och djur i huset. Det låter lite lustigt när kroppen inte riktigt vill komma igång på morgonen.
Annars är det en härligt grå novemberdag ute, en dag som är perfekt att ha till att komma ihåg alla underbara sommardagar som var.
Har lite försiktigt ägnat mig åt mina fritidsintressen för att se hur kroppen reagerar och det har gått riktigt bra så här långt.

Måndag eftermiddag är det kommunstyrelse i Hallstahammar, en källa till mycket diskussion och en blir särdeles intressant. Skall kommunen lägga 75 000 kr på en blomsterpotta som skall stå någonstans i Sthlm under ett visst bröllop? 290 kommuner i Sverige x 75 000 kr = 21 750 000 kr, är det vettigt?? Det verkar som om Hovet inte verkar veta om att Sveriges kommuner har det lite knapert, apanaget och förmögenheten är stor nog för att Hovet skall kunna bära sina egna kostnader även vid bröllop, eller??

2 kommentarer:

  1. Hej hur gick det? Blev det några blommor.
    Den här bröllopshysterin gör att tom jag som inbiten monarkist överväger att bli republikan.
    Själv är jag annars mest irriterad på Västerås kommuns märkliga prioriteringar. Först väljer de att ta ett sparpaket dom drabbar barnomsorgen och skolbarnomsorgen ganska hårt. sen får de statliga pengar och istället för att mildra effekten av besparingarna så väljer KS att renovera rulltrappor och tågspår. För inte tala om hissen i stadshuset som byggs om för ca 10 miljoner kronor. Det blir lite svårt med pedagogiken "Alliansen satsar på rulltrappor istället för på barn".

    SvaraRadera
  2. Hej du. Det blev inga blommor.. Det visade sig att Hovet inte kan göra så här för det strider mot kommunallagen. Skönt att den lagen kan vara till hjälp ibland. Hörde dig på P4, kul. Inser att aven blå sidan kan göra sig skyldiga till moment 22 politik ibland. Stå på dig!

    SvaraRadera