fredag 19 februari 2010

Intressant förslag från rödgröna röran om tvångslagstiftning om flyktingmottagande. Dagens situation är framförallt ett (S) misslyckande under de alldeles för långa perioder de innehaft regeringsmakten. Så nu skall man försöka dra ett streck över sin misslyckade integrationspolitik genom att tvinga kommuner att ta åtaganden som många hårt belastade kommuner inte kommer att klara. Vi kanske skall fortsätta en politik där företag vill anställa människor och via jobb få till en integration värd namnet.

Var på invigning av nya ambulansstationen i Sala idag. En station där personalen fått vara med från början och där alla vi pratade med var nöjda. Kul. Skönt med en landstingsmajoritet som vill något och ser till att saker sker.

Nästa stopp var BUP i Sala. Mycket intressant, det är en form av besök som alla som arbetar med barn i någon form borde göra. Faran är att det finns fortfarande för många stuprör kvar i arbetet med de unga men samtal som det vi hade idag ingav hopp även om det naturligtvis finns saker som kan bli bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar