tisdag 23 februari 2010

Spöktomt var ett uttryck som föll VLT reportern på läppen under debatten i Hallstahammars fullmäktige i måndags. Bakgrunden är kommunens vilja att gå in och utnyttja sin förköpsrätt, en rätt som försvinner i mars, på den s k Hydrotomten vid rondellen vid infarten till Hallstahammars centrum. Att låta en företagare som förhandlat fram ett trevligt pris för sig och sin rörelse var inget som (S) majoriteten kände för att ta hänsyn till. Kommunalrådet prisade kommunens goda kontakter med näringslivet under debatten men frågan hur mycket sanning det låg i det påståendet.

Ett annat lite infekterat ärende handlade om en fastighetsägare skulle få lov att handla 550 m2 och på så sätt få strandtomt. Denna gång handlade det om att inte föregå en lag som kommer i juni, det gäller att rida på lagstiftning som det behagar.

Hallstahammar behöver ett nytt styre som tar hänsyn till dess innevånare.

Två motioner lämnades in. Den ena var Monica Ridderströms idé om aktivitespark för alla åldrar i Hallstahammar på t ex Eldsbodatomten. En underbar idé som skulle kunna liva upp vårt östtstatslika centrum.
Lämnade även in förslaget om sommarlovsentreprenörer där ungdomar får hjälp att agera företagare under sommarlovet och via det kanske hitta livskraftiga idéer som kan skapa jobb i Hallstahammar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar