fredag 8 maj 2009

Regnet öser ner och det är start på EU valskampanjen i morgon. Det blir rulltårta och kaffe med alla politiska tillbehör på Hammartorget i Hallstahammar i morgon. Kanske är det så att bristen på krig i vårt medvetande har gjort oss inbillade sårbara mot alla former av samarbete om inte alla gör precis som vi gör. Varför är det alltid så att det vi gör i Sverige alltid är rätt. Troligen är det oftare fel då många av oss tänker för snävt.

En gammal vän till mig kom hem med en japansk världskarta för många år sedan. Det intressanta med den var att de japanska öarna var i centrum medan vårt kära Sverige var knappt urskiljbart uppe i högra hörnet. Troligen vår rätta plats i den gemenskap som heter världen. Att då vända ryggen åt EU är egentligen bara dumt.

Skall vi som litet land överleva självständigt över tid så behöver vi EU och vi behöver euron och den ekonomiska samarbetet för att få en hälsosam tröghet i ekonomin. Kronan är för liten i vår stora värld och då blir svängningarna alldeles för stora. För länge sedan gick det bra att handla med arabiska mynt och även mynt från romarriket, inga konstigheter och starka garanter. Vi behöver komma tillbaka till den gemenskapshetstanken i ekonomin. Så tycker jag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar