måndag 4 maj 2009

Vad är en polis? Vem tycker du skall komma när du behöver hjälp? Finns det någon vits med att en polis är utbildad för yrket i minst två och ett halvt år? Om man bara skall hålla ordning på människor så räcker det väl med några veckors utbildning?

Är det verkligen så att gemene man verkligen vill att polis skall vara något flummigt där det inte spelar någon roll vem som kommer bara det är en uniform? När ett dödsbud skall meddelas så är väl knappast psykologi och empati något man brys sig om, eller? När du ringer och vill ha hjälp för att du är misshandlad gör det väl inget att den som kommer piskar upp din partner och säger åt sig att ringa soc för brottsoffer får skylla sig själva och förresten har vi ingen utbildning på sådant tjafs....

Polisen är idag utsatt för krafter som vill åt befogenheterna men är de verkligen lämpade att ta hand om människor? Polisen är idag kvalitetsgaranterad (trots en del skriverier i pressen) och står för en professionalitet som garanter att just du får rätt hjälp i rätt tid.
Vet du verkligen vilken slags polis du vill ha när du är i nöd? Ta reda på det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar