fredag 8 januari 2010

Sista sötebrödsveckan till ända och inom kort kommer måndagen i årets första hela arbetsvecka. Sen lär det rulla på tills det är dags att ta sovmorgon måndagen den 20 september. Denna helgen blir det att börja engagera sig i politiken igen, få ordning på alla papper som har blivit liggande olästa. Leta upp gamla "att göra" listor och kolla av vad jag har glömt och sedan försöka reparera det så bra som möjligt.

Har gjort något idag som det var länge sedan jag gjorde. Hälsade på nere i gymet. Kroppen lär inte hämta sig än på ett tag även om det i princip bara var blanka stänger som nyttjades (dvs utan vikter) och mycket lätta viker på maskinerna. Trots det är jag rädd för att axlar och baksidan låren kommer att protestera vilt när jag försöker komma ur sängen i morgon. Kanske bäst att ligga kvar hela dagen.

Lite kallt ute nu...med ett elpris som näst intill skenar. Hur sårbart är inte vårt samhälle och hur beroende av säkra elleveranser är vi inte. De så bespottade kärnkraftverken går inte för fullt och vad händer då? Det blir förhoppningsvis verkstad av att se till att kraftverken finns för att producera ström intill dess alternativ har kommit dagen som klarar vinter, en vinter utan starka vindar. Nu börjar bolagen öppna revervkraftverk som spyr ut koldioxid och hur bra är det på en skala. Missförstå mig rätt, när kärnkraften inte längre är nödvändig så skall den fasas ut men så länge alternativen ännu inte håller måttet så får vi nog dras med den.

Åke har varit skadad. I ett glädjeanfall trodde han på fullt allvar att han kunde flyga. Trappan som är vinklad har en spalje halvvägs och kortaste vägen mellan Åke och gäst är genom spjälorna men då uppstår problemet att höjden är ca 120 cm vilket gör landningen lite vansklig. En rejäl sträckning blev resultatet och en haltande hund som mest såg eländig ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar