söndag 24 januari 2010

Sverige är fantastiskt och reser man runt lite i Sverige händer det fantastiska saker. I Umeå så fanns det hantlar på hotellrummet, 2 kg och 4 kg med tillhörande träningsdvd. Provade faktiskt inte, de såg jobbiga ut.

Har lite tråkiga restaurangminnen från Kallax flygplats sedan tidigare, den gången räckte inte 40 minuter till för att fixa maten från menyn så vi fick flyga därifrån utan att ha fått någon mat men betalt ville de ha. Denna gång beställde jag då ingen mat, vis av erfarenhet, utan bara ett glas maltdryck men döm om vår förvåning då vi ropades till gaten tjugo minuter innan avgångstid så det blev att återigen lämna inköpta varor. Det var även underligt att vara i luften 10 minuter innan avgångstid. En ny erfarenhet.

På bussen mellan Umeå och Sundsvall (snabbaste sättet, alternativt att flyga ned till Arlanda och sen tillbaka upp till Sundsvall) fanns det affärsklass. Bakom en plastkedja på övervåningen på bussen fanns ett tiotal bredare säten med större mellanrum och en liten skylt "affärsklass".

Skillnad på lunchpriser är det i norr, 99 kr i Luleå och 50 kr i Umeå. Kan det vara norrtillägg?

Sundsvall är en vacker stad. Fantastiska stenhus med underbara torn. Bodde på hotell Knaust med sin berömda trappa. Den är fin, helt otroligt fin.
Det är trevligt med mindre ställen, taxin kommer i tid (kl 06.00), inchekningen på Midlanda tar allt som allt 10 minuter inklusive säkerhetskontroll och planset går i tid.

Vi landade på Landvetter, var där för tio år sedan och höll på att inte känna igen mig, Massor av nya byggnader men vi lyckades hitta flygbussen och när vi kom in i stan var allt välkänt.
Det blev hotell Eggers, gammalt klassiskt Göteborgshotell och det trevligaste var kristallkronan över sängen, lite maffigt.

Sverige är fantastiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar