söndag 31 januari 2010

Att lyssna till Göran Hägglund där har jämför rödgröna oppositionen med Hells kitchen var ett starkt bestående intryck från han invigningstal i Jönköping på Kommun- och landstingsdagarna. Lite kul när tusentalet kristdemokrater får ett skrattanfall under ett politiskt tal, mer sån´t det lovar gott inför valrörelsen.

Det finns klara fördelar att bli utsatt för duktiga partiföreträdares beskrivningar av verkligheten. Bl a annat av Mats Odell som på ett mycket bra sätt förklarade strategin bakom regeringens ekonomiska politik nu under krisen, en politik som nyttjad pengarna väl och är väl det enda OECD land som klarat krisen väl, så väl att arbetslöshetsprognoserna har sjunkit från 12 % till runt 9 %, betyder mycket för alla de som tillhör de 3 % som inte behöver gå ut i arbetslöshet.
Ser t o m ut som om det kommer att vara färre arbetslösa hösten 2010 än hösten 2006 och då har vi samtidigt haft en "liten" lågkonjunktur... någonstans verkar det som om arbetslinjen har fungerat. Skall bli en intressant debatt vad det lider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar