lördag 29 augusti 2009

Avstamp inför 2010 var dagens tema när partiet kallade till kick-off inför hösten. Det är knappt 400 dagar tills vi vet hur valet gick och lyckas man göra något vettigt varje dag blir det ganska mycket gjort. Skulle alla medlemmar göra en sak varje dag i 400 dagar så kanske vi t o m skulle kunna få upp politiken på bordet i vardagsdiskussionen i hemmet och på arbetsplatsen.

Vid vår duktiga ombudsmans genomgång konstaterade man återigen att fördomar är svåra att få bort. Fortfarande tror allt för många att man måste vara religiös för att vara kristdemokrat. Är det någon som missat att stat och kyrka är separerat? Att man grundar sina värderingar på kristen tradition innebär att man vill sin nästa (eller hellre kanske grannen, jobbarkompisen osv) väl, att man inte skall stjäla från någon, att man inte skall bära sig åt mot någon på ett sätt som man själv inte vill bli behandlad osv. Passar nog in på de flesta religioner och även på ateister.
Sen är det naturligtvis inget hinder att vara religiös, vi har religionsfrihet i det här landet och det gäller även för kristdemokraterna....

Hur skall man få politik att bli intressant? Känner du att du har svaret så ge mig gärna ett tips. Politiken snor ungefär halva din inkomst som sedan fördelas till allt mellan himmel och jord. Borde inte det vara skäl nog att bry sig?
Vill du bli politiker, låt mig få veta, tror att just du har större potential än du någonsin själv kan föreställa dig. Hör av dig och ge dig en chans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar