fredag 25 september 2009

Kattfan rymde i natt. Stig lyckades smita ut efter att Åke fått sista kvällsstunden i buskarna. Så där vid fyra på morgonen vakanade jag av något och tog mig upp. Det satt en liten ynklig katt utanför altandörren. Ljudnivån på spinnadet var så högt när han kravlat sig upp i sängen så det var nästan svårt att somna om.

I torsdags eftermiddag fick jag möjligheten att representera Alliansen i en liten debatt i P 4 Västmanland. Reportern hade spetsat in sig på två frågor, SD och tryggheten i Hallstahammar SD diskussionen blev ingen diskussion eftersom (S) politikern höll med mig om SDs lätt knepiga människosyn. Det som sedan blev en nyhet i lokalradions nyhetssändningar var att vi båda fördrog varandas block att samregera med än att bli beroende av SD.

Nästa punkt var trygghetsfrågan och det landade nog egentligen i att polisen i viss mån abdikerat från de mindre orterna både i Västmanland och på andra ställe i Sverige. Centraliseringshysterin behöver brytas och en uppvärdering av arbetet nära människor måste till. Om arbetet i lokalsamhället premieras lönemässigt får vi med stor sannolikhet poliser som vill satsa på det jobbet. Som det är nu blir det knappt någon löneutveckling om du stannar kvar på liten ort och gör det som samhället just nu ropar efter, finns nära människor och är en naturlig del av samhället.

I morgon, lördag, är det kampanj i Hallstahammar. Hoppborg för de små och budskapet om en levande kulturskola till de stora. Idrotten får mycket uppmärksamhet och stöd (vilket är bra)men alla barn gillar inte idrott. Där kan en aktiv kulturskola ge ett slagkraftigt alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar