tisdag 21 april 2009

Det blir lite kul när man går ut med annorlunda utspel. Att avveckla beredskapspolisen och lämna över uppgifterna till hemvärnet har mottagits lite annorlunda har jag idag förstått. Har nämligen blivit intervjuad av tidningen "Hemvärnet" vilken var mycket nyfiken på hur det var tänkt. Så efter en halvtimmes diskussion hade reportern vänt från fientlig till ivrig supporter av förslaget. Varför ta bort allt från försvaret, det kan faktiskt vara en poäng att ge försvaret saker. Att gömma sig bakom Ådalen -31 när det gäller att nyttja samhällets samlade resurser känns väldigt knepigt. Hemvärnet har allt beredskapspolisen saknar, bred och årlig utbildning och träning, en stor lokalt anpassad organisation och minst 15 gånger så mycket folk som kan rycka in vid naturkatastrofer, eftersök, bevakning och transporter.

Sverige är duktiga på att sektionera verksamheter från varandra, när skall saker som sekretess, personlig integritet, lagstiftning och tradition prövas mot effektivitet för att se till att svenska medborgare garanteras stöd och hjälp när det oväntade händer?

Att sitta i stugan i skogen och svälta ihjäl för att ingen når fram men kräva att ingen får röra min personliga integritet blir en lite intressant paradox, ungefär som att strunta att se sig för vid ett övergångsställe och bli överkörd och det sista man säger innan livet försvinner är "att jag hade rätten på min sida". Vi måste öppna våra tankar i det här landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar