onsdag 15 april 2009

Ett Riksting börjar ta form och det är rätt kul att följa processen inifrån. Hur alla vilda idéer kokas ned till något som faktiskt är genomförbart. Du som inte har koll på vad ett Riksting är så är det kristdemokraternas högsta beslutande församling som samlas en gång per för att välja de olika funktionärerna i partiet samt bestämma vilken kurs politiken skall ta.

Lite spännande är det att som ett förhållandevis litet distrikt som Västmanland arrangera det näst största årliga partieventet. Allt sköts dessutom ideellt eftersom partiet har en folkrörelsehistoria. Det är trots allt lite kul att det finns människor som inte alltid skall ha betalt för allt de gör.
En annan sak som gör det spännande med frivilliga krafter är att ge dem order om vad som skall göras. Hur löser man ansvarsfrågan när det inte går att ge någon form av sanktion om man struntar i sina åtaganden?

Hur som helst verkar allt sakteliga falla på plats fast hur festen kommer att avlöpa är ännu höljt i dunkel men med tanke på hur många ruggit kreativa hjärnor som är inblandade så lär det bli ett minne för livet (vilken sorts minne är en helt annan sak) och troligen något som inte gjort tidigare.

Åke har fått sin mustasch klippt, skall ladda kameran så ni får se eländet, han ser nästan ut som riktig hund nu....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar