onsdag 1 april 2009

Har missat alla trevliga lurendrejerier än så länge idag. Att det skulle bli förbjudet med aprilskämt i EU var lite väl tamt, hoppas det kommer något bra under kvällen. Har tillbringat två dagar i metropolen Södertälje och blivit drillad i det svenska pensionssystemet. Inser att det finns mycket att lära, mycket att göra och att de flesta faktiskt kan påverka hur mycket pengar man får och när..
Det blir bot och bättring för egen del.
Kollektivtrafik i Mälardalen är ett intressant kapitel. Skillnaden för mig gentemot en kollega från Luleå var 1,5 timme i restid och tänker man på avståndet skall man tydligen enbart åka lodrätt i Sverige. Kapaciteten på transportvägarna verkar ha lite övrigt att önska, med de priser som gäller i Mälardalen och alldeles för många som får stå till och från Sthlm och om miljötänkandet skall ha någon form av praktisk genomslagskraft blir det att börja tänka kreativt Om inget annat bör kollektivtrafiken bli föremål för regionalisering.
Intressant att Volvo har aktieutdelning på 4 miljarder när det kapitalet troligen behövs för att övervintra tills det går att sälja lastbilar igen. Vi får hoppas för Volvo Lastvagnars skull att de inte behöver statligt stöd...

Håll ut snart börjar allsvenskan..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar