söndag 26 april 2009

Vad kommer att bli huvudnumret på 1:a maj i de röda leden? Kritisera bonusar blir lite lamt, Borg och Mats Odell har gjort klart att bonusar skapar luftekonomi så det blir svårt att kräva att bonusar skall bort.
Jobben, naturligtvis. Finns det någon som på allvar tror att en rödgrön röra skulle kunna göra mer utan att fullständigt köra vårt lands ekonomi i botten? Hur gärna vi än tror att hela världen lyssnar på Sverige så är vi ett mycket litet land långt uppe norr som få egentligen tar på allvar. Vare sig vi vill det eller inte så är vi helt beroende av vår omvärld för att ha en god ekonomi i vårt land. Ökade bidrag utan någon strategisk tanke gör troligen bara att ännu fler kommer efter med tiden då alla ökade utgifter skall tas någonstans ifrån.

Kan rättvisa vara något att demonstrera för? Lika pension kanske, här har LO lite att göra för att bli trovärdiga. Det borde nog istället stå konsumera mera, för när vi skärskådar världens ekonomier så bygger i stort sett allt på att producerade varor skall köpas av någon. Denne någon kan faktiskt vara just DU!

På med spenderbyxorna och rädda världen.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar